1.9.4.2

Nyheder

Log ind for at se nyheder

CMS - 1.9.4.2 - Faanui
 

News

nov 27, 2011

Jagt d. 26 nov 2011


Kategori: Generelt
Skrevet af: skribent

Kære jagtmedlemmer!!!

Endnu en sucsesfuld jagtdag er forbi.

Personligt havde jeg nedtonet forventningerne til denne dag lidt, set i forhold til sidste jagtdag, hvor der blev nedlagt 36 ben.

19 jægere heriblandt 2 klapper havde indfundet sig på vores revir. Vi fik rundstykker og morgenandagt ved Søren Evald og Kurt. Dagens parole om sikkerhed og forventet gennemgang af revir blev gennemgået. Specielt blev der lagt vægt på at der nok var svært at skelne mellem rå og lam. Derfor skulle skytter ikke speciel skåne rå på denne jagt. Dog som altid - var man sikker på at det var råen der var for, kunne man fint vælge at lade den løbe.

Første såt var skoven.  Sidste gang var det ikke meget vi så her og må indrømme at forventningerne ikke speciel var store.

Dog efter at klapperkæden var gået frem med små 100 meter, var der pludselig en del aktivitet midt i skoven. Et Dyr valgte at gå mod klapperkæden og Hørdur skød her, som jeg er blevet fortalt, sit andet rådyr i sit jagtliv. Alting omkring dette var bare helt super. Et stort tillykke til Hørdur. Sidst i såten blev der igen skudt et par skud og jeg må sige at jeg var lidt desorinenteret om hvad der var nedlagt. Mine forventninger var at der var skudt efter snepper. Jeg tog fejl. Ragner kom gående med haren i galgen ved siden og først kort efter gik det op for mig at der var skudt endnu et rådyr. Den lykkelige jæger som skød et lam var Jørgen Thorø. Heller ikke han var van til at skyde rådyr. Endnu et stort tillykke med det nedlagte vildt. Det efterfølgende lidt pudsige var at Jørgen ved brækning af dyret havde været lidt uheldig med at få lidt blodstænk på sig. Han lignede nu lidt af en krigssoldat med blod i hovedet. Det blev kommenteret lidt, men vi blev ening om at det er jo hvad der sker i kampens hede - smil.    Så allerede i første såt havde vi skudt 2 rådyr og en hare. Hmm dagen kunne kun ende super tænkte mange. Måske mange allerede på det tidspunkt havde fortrudt deres gætteben gæt. Vi havde jo ikke endnu været forbi halvkulen, hvor der jo sidste gang lå mange ænder.

På vejen videre til Engen gjorde vi et lille stop ved den netop indkøbte stige-hochzits. Undertegnede som vejer godt 100 kg var oppe og sidde i tårnet. Fantastisk udsyn dog synes jeg at der godt kunne være noget mere gelænder at gribe fat i ved op og ned stigning. Måske vi kunne lave vores eget gribegelænder - tænker jeg.

 

Nå, men frokosten blev slugt og videre på jagt gik det. Nu var forventningerne skruet helt i vejret med halvkulen. Vi gik på plads omkring kulen som vi plejer, men måtte sande at der denne dag ikke var noget som vil skydes.  øv.

Vi sluttede dagen af med at gå på jagt ved de 58 hektar.  ( Den dybe kule, havde vi fredet set i lyset hvad der blev skudt sidste jagt. )  Ved kulen som vi ikke har jagt ved, men som vi har for vane at sige BØH ved, kom der ganske vidst også et dyr ud. Steve som her var på post fik anledning og skød en flot stor kastebuk. En buk som havde kastet sin opsats. Bukke vurderes til ved håndvejning at veje 18 kg brækket. En virkelig pæn og flot buk.

Søren Evald fik første dyr tildelt

Hørdur fik andet dyr tildelt

og sidst fik Bo tildelt et dyr.

Dagens gættebenkonkurence var der 3 som havde gættet.  Dagens hare og hovedgevinsten blev udloddet. Et godt udbytte.

 

Udbyttet ved halvkulen var iøvrigt nul. her var ingen ænder eller rådyr hjemme. Dog så vi til glæde nogle agerhøns.

 

Til næste jagt - kan jeg ikke selv komme og jagtafvikling ligger ved Anders Trans.

Der er på dagen taget lidt billeder. disse må komme på senere. - smil.

Previous page: Login